Vés al contingut

Estació de Quart

L'estació de Quart estava situada en el quilòmetre 6,086 de la línia I ocupava un terreny irregular de 3.352 metres cuadrats.

Disposava de tres víes al perllongar-se la andana en sentit a Sant Feliu per accedir a un dipòsit de balastre. Picando sobre la imagen de debajo se abre el plano original de la misma.

Estación de Quart (preservada en la actualidad)
Plànol pertanyent al fons de l'Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols

L'estació és de tercera categoria, amb una superfície edificada de 72 metres quadrats, i estava construït de maçoneria i mahones amb teulada a dues aigües amb coberta de teula plana. Interiorment l'estació estava constituïda per una sala d'espera, taquilla, despatx del cap d'estació i la seva vivenda, composta per menjador, cuina i tres habitacions. Al costat hi ha el típic edifici dels vàters que ocupava 17 metres quadrats característic per tenir una teulada a 4 aigües. Completava les instal·lacions un pou circular de 5 metres de fondo amb safareig annex.

Tren paradao en la estación
Fotografía de Les Dench

Estació de Quart en l'actualitat

La estació de Quart en l'actualitat està envoltada de cases en tot el seu entorn. A la confluència del carrer del tren i carrer de l'Estació, passatge de Xemeneia i Av. de la Bòbila. A todo lo largo dela carrer del tren i per sobre d'una de les voreres, recrescuda a aquest efecte, passa la via verda del carrilet II.

En obras Vía verde en la acera Monumento al carrilet
Lateral con parque público

Com es pot veure a les fotos l'estació estava en plena reconstrucció. De totes les del Sant Feliu, i a banda de les que ja no estan per enderroc, és la més heterogènia perquè ha estat remodelada afegint un postís per la part posterior de l'estació.


Es pot veure a més que l'Ajuntament va crear una font ornamental i un monument al carrilet al lloc on eren els urinaris. Es fa un petit parc d'estil "dur" de forma quadrada, passant per la part frontal de l'estació la via verda (de color vermell).


Plànol de la línia en el municipi de Quart