Quart

Quart

L'estació de Quart estava situada en el quilòmetre 6,086 de la línia i ocupava un terreny irregular de 3.352 metres quadrats.

Disposava de tres vies al perllongar-se la via de l'andana en sentit a Sant Feliu per accedir a un dipòsit de balastre. Picant sobre la imatge de sota s'obre el plànol original de l'estació.

Estación de Quart (preservada en la actualidad)
Plano perteneciente al fondo del Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols

L'estació era de tercera categoria, amb una superfície edificada de 72 metres quadrats, i estava construït de maçoneria i mahones amb teulada a dues aigües amb coberta de teula plana. Interiorment l'estació estava constituïda per una sala d'espera, taquilla, despatx del cap d'estació i la seva vivenda, composta per menjador, cuina i tres habitacions. Al costat hi ha el típic edifici dels vàters que ocupava 17 metres quadrats característic per tenir una teulada a 4 aigües. Completava les instal·lacions un pou circular de 5 metres de fondo amb safareig annex.

Tren paradao en la estación
Fotografía de Les Dench

Estació de Quart en l'actualitat

L'estació de Quart en l'actualitat està envoltada de cases a tot el voltant. A la confluència del carrer del tren i del carrer de l'Estació, passatge de la Xemeneia i l'Avinguda de la Bòbila. A tot el llarg del carrer del tren i per sobre d'una de les voreres, recrescuda a aquest efecte, passa la via verda del carrilet II.

En obras Vía verde en la acera Monumento al carrilet
Lateral con parque público

Com es pot veure a les fotos l'estació estava en plena reconstrucció l'any 2013. De totes les del Sant Feliu, i a banda de les que ja no estan per enderroc, és la més heterogènia perquè ha estat remodelada afegint un postís per la part posterior de l'estació.
Es pot veure a més que l'Ajuntament va crear una font ornamental i un monument al carrilet al lloc on eren els urinaris. Es fa un petit parc d'estil "dur" de forma quadrada, passant per la part frontal de l'estació la via verda (de color vermell).

IMG_5164.JPG IMG_5165.JPG   IMG_5166.JPG
IMG_5167.JPG IMG_5168.JPG   IMG_5169.JPG
IMG_5170.JPG

Durant l'hivern de 2016 l'estació llueix d'aquesta manera. He realitzat una volta complerta a tota la estació. Encara em pregunto el motiu d'aquell afegitó pegat a l'estació. en la foto del costat veiem la via verda que passa per davant de l'estació, amb vista cap a Girona. L'arbre que es veu al fons és el que delimita el pas del carrer asfaltat al camí que passarà més enllà per sobre del pont sobre el riu Onyar.

Totes les fotos d'aquests dos blocs han estat realitzades per iGuadix.


Plànol de la línia en el municipi de Quart


Petizione:

Se avete informazioni o immagini che può essere interessante da un punto di vista storico e mi può lasciare, vi prego di inviarmi una mail e io vi contatterò. Procedere allo stesso modo se il caso è stato un fallimento di precisiones, etimologico o nella traduzione. Questa pagina non ha interessi commerciali.