La Creueta

La Creueta

El baixador de La Creueta estava situat al quilòmetre 2,979 de la línia i ocupava un terreny irregular de 592 metres quadrats.

Tenía dues vies i un apartador, inaugurat en 1914, que es dirigia ver una farinera propera. L'edifici de passatgers estava situat a l'esquerra segons el sentit de marxa cap a Sant Feliu i tenia 45 metres quadrats de superfìcie. En el seu interior havia només una sala d'espera i la vivenda de l'encarregada del baixador. L'edifici es el senzill a dues aigües amb coberta de teula plana. Al costat un edifici de vies i obres de 9 metres quadrats amb una teulada a un costat de teula àrab.

Plano del apeadero
Plànol pertanyent al fons de l'Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols

 

Apeadero de La Crehueta

Foto presa per Charles F. Firminger el 20 de abril de 1968


Baixador de La Creueta en l'actualitat

Durant l'hivern de 2016 amb un amic varem recòrrer la via verda des de Girona per mirar de trobar el baixador de La Creueta, però no el trobàvam. En una plaça del barri vam demanar l'ajut d'un avi que estava assegunt a un banc fruint del tebi sol. La sorpresa va ésser majúscula quan ens va dir que estàvem a sobre el terreny que ocupava l'antic baixador de la Creueta. Ens va dir que la via passava per on ell estava assegut i els edificis estaven més a prop del que ara és el carrer i la via verda.

IMG_5158.JPG  IMG_5157.JPG

La plaça vista des de l'Avinguda del Carrilet - carrer Major i per fora passa la via verda. Fotos iGuadix

 IMG_5156.JPG  IMG_5159.JPG

La plaça i l'Av. del Carrilet vista des de l'altre costat, les marques grogues son de la via verda que comparteix carrer amb els vehicles dels veïns. Fotos iGuadixPlànol de la línia en el municipi de Quart


Demand:

If you have information that may be interesting from a historical point of view and you can leave me, please send an email and we sill contact you. Proceed in the same way if the case was a precision, etymological or trnslation failure. This site has no connercial interest.