Cassà de la Selva

Cassà de la Selva

L'estació de Cassà de la Selva estava situada en el quilòmetre 13,142 de la línia i ocupava un terreny irregular de 7.042 metres quadrats.

Disposava de cinc vies al perllongar-se la via d'andana cap a una via morta en sentit cap a Sant Feliu i la via d'apartat cap a una altra via morta en sentit cap a Girona.


Plànol pertanyent al fons de l'Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols

L'estació era de segona categoria, amb una superfície edificada de 128 metres quadrats, i estava construida de maçoneria i maons amb teulada a quatre aigües amb coberta de teula plana. Interiroment l'estació estava constituïda per una sala d'espera, guixeta, despatx del cap d'estació i la seva vivenda. La vivenda estava composada per rebedor, menjador, cuina, tres habitacions i traster. Al costat es troba el típic edifici dels lavabos que ocupava 17 metres quadrats característic per tenir una teulada a quatre aigües. Completaven les instal·lacions un pou circular de 8 metres de fondària amb safareig annex, un edifici de vies i obres de 12 metres quadrats fet també de maons i teulada a dues aigües. Allunyat de l'estació i en una de les vies de topera hi havia un moll cobert de mercaderies de 119 metres quadrats constituit per 15 pil·lars i cinc armadures metàl·liques que suportaven una teulada a dues aigües d'uralita.


Fotografia de Charles F. Firminger

Estació de Cassà de la Selva en l'actualitat

L'estació de Cassà de la Selva esta envoltada de cases en tot el seu entorn i es troba en un parc en el que tambe es troba l'Ajuntament. La via verda del carrilet passa pel parc segregada del Passeig del Ferrocarril i més elevada.

Com es pot veure a les fotos de l'estació de Cassà de la Selva, es troba en un lloc especialment cuidat per part de l'Ajuntament, deixant que en el terreny que forma part de l'estació passi la via verda amb terra compactada.

En l'actualitat el terreny-parc que té l'estació com a peça principal te forma triangular, delimitat pel Passeig del Ferrocarril, la Rambla Onze de Setembre i el Carrer de la Pau.

Les fotos d'aquest bloc van ser preses el 18 d'abril de 2009, dia aspre de pluja, abans de la celebració a Sant Feliu del 40è aniversari del tancament de la línia.

IMG_5086.JPG IMG_5087.JPG IMG_5088.JPG
IMG_5091.JPG

Al costat de l'estació es troba l'oficina d'informació de l'Ajuntament que posa especial ènfasi en la ruta del suro. La ruta del suro es un recorregut per l'entorn de la finca Can Vilallonga. En aquest recorregut es veurà la gestió agrícola i forestal de les alzines en una propietat privada, i un recorregut urbà que mostrarà a més l'entorn fabril del suro i del taps de suro: Del suro arbre al suro tap a Cassà de la Selva.

Plànol de la línia en el municipi de Cassá de la Selva

Demand:

If you have information that may be interesting from a historical point of view and you can leave me, please send an email and we sill contact you. Proceed in the same way if the case was a precision, etymological or trnslation failure. This site has no connercial interest.