Pasar al contenido principal

Estació de Cassà de la Selva

L'estació de Cassà de la Selva estava situada en el quilòmetre 13,142 de la línia i ocupava un terreny irregular de 7.042 metres quadrats.

Disposava de cinc vies al perllongar-se la via d'andana cap a una via morta en sentit cap a Sant Feliu i la via d'apartat cap a una altra via morta en sentit cap a Girona.


Plànol pertanyent al fons de l'Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols

L'estació era de segona categoria, amb una superfície edificada de 128 metres quadrats, i estava construida de maçoneria i maons amb teulada a quatre aigües amb coberta de teula plana. Interiroment l'estació estava constituïda per una sala d'espera, guixeta, despatx del cap d'estació i la seva vivenda. La vivenda estava composada per rebedor, menjador, cuina, tres habitacions i traster. Al costat es troba el típic edifici dels lavabos que ocupava 17 metres quadrats característic per tenir una teulada a quatre aigües. Completaven les instal·lacions un pou circular de 8 metres de fondària amb safareig annex, un edifici de vies i obres de 12 metres quadrats fet també de maons i teulada a dues aigües. Allunyat de l'estació i en una de les vies de topera hi havia un moll cobert de mercaderies de 119 metres quadrats constituit per 15 pil·lars i cinc armadures metàl·liques que suportaven una teulada a dues aigües d'uralita.


Fotografia de Charles F. Firminger

 

Estació de Cassà de la Selva en l'actualitat

L'estació de Cassà de la Selva esta envoltada de cases en tot el seu entorn i es troba en un parc en el que tambe es troba l'Ajuntament. La via verda del carrilet passa pel parc segregada del Passeig del Ferrocarril i més elevada.

Com es pot veure a les fotos de l'estació de Cassà de la Selva, es troba en un lloc especialment cuidat per part de l'Ajuntament, deixant que en el terreny que forma part de l'estació passi la via verda amb terra compactada.

En l'actualitat el terreny-parc que té l'estació com a peça principal te forma triangular, delimitat pel Passeig del Ferrocarril, la Rambla Onze de Setembre i el Carrer de la Pau.

Les fotos d'aquest bloc van ser preses el 18 d'abril de 2009, dia aspre de pluja, abans de la celebració a Sant Feliu del 40è aniversari del tancament de la línia.

 

Plànol de la línia en el municipi de Cassà de la Selva